Servicii Oferite

Cabinetul nostru de oftalmologie va ofera o gama variata de servicii pentru copiii dumneavoastra.


Detalii

CONTACT

Strada Masina de Paine, nr. 47, sector 2, Bucuresti
telefon: 021 - 242.00.96
e-mail:contact@oftalmologiecopii.ro

Oftalmologia pentru copii

Frecventa tulburarilor de motilitate oculara este relativ mare in Romania (2%-2,5%). Aceste tulburari sunt cunoscute sub denumirea de strabisme. In cazul masurilor profilactice accentul principal trebuie pus pe depistarea precoce a cazurilor, rolul principal revenind medicului de familie, pediatrului care are obligativitatea de a trimite la consult oftalmologic copilul de  1-3 ani. Una din masurile profilactice trebuie sa urmareasca corectia precoce a viciilor de refractie (prin intermediul ochelarilor) si a heteroforiilor. Strabismul trebuie depistat in faze incipiente iar partea de tratament revine medicului oftalmolog, eventual oftalmolog de copii. In strabism, sistemul vizual este adaptat unei pozitii asimetrice a ochilor. Vederea binoculara constituie o functie de mare  complexitate; prin vederea binoculara se obtine cu  cei doi ochi o vedere unica. Functia binoculara se rezolva prin tratament ortoptic.

 

Punerea in practica in mod sistematic a masurilor simple de depistare precoce ar putea solutiona in mod eficient problema ambliopiei (lipsa vederii) care reprezinta deficienta senzoriala cea mai grava in strabism si deficienta vizuala cea mai frecventa la copii. Ambliopia, urmarea cea mai grava a strabismului poate fi inlaturata printr-un tratament inceput cat mai precoce (1-3 ani). Deoarece printr-un tratament pleoptic si ortoptic instituit la timp se pot obtine succese deosebite, fiecare copil strabic trebuie sa aiba dreptul la un astfel de tratament. Tratamentul nu poate fi dus la bun sfarsit decat avand un limbaj comun intre specialisti si incredere deplina din partea familiei pacientului in acestia. Tratamentul ambliopiei se face numai intr-un serviciu de oftalmologie copii sub indrumarea directa a medicului si controlul fundului de ochi (tratament Pleoptic). Tratamentul tulburarilor de motilitate oculara este complex si presupune mai multe etape:


Tratament preortoptic

        -tratament optic (ochelari);
        -tratament pleoptic.

Tratament ortoptic

        -combaterea neutralizarii;
        -tratamentul CRA (corespondenta retiniana anormala);
        -restabilirea fuziuniii binoculare;
        -reeducarea vederii stereoscopice (vedere in spatiu).

Tratament chirurgical

Chirurgia este privita ca o etapa intermedeiara in cadrul tratamentului general. Scopul interventiei este de a modifica conditiile anatomice in  asa fel ca mecanismul nervos al fuziunii sa poata actiona in bune conditii. Tratamentul chirurgical nu rezolva problema ambliopiei ci corecteaza numai aspectul estetic al strabismului.
        
Este indicat ca un copil sa fie consultat intr-un serviciu de oftalmologie pentru copii care presupune o dotare specializata, asistente medicale specializate pentru tratamentul strabismului (tratament pleoptic + tratament ortoptic) precum si medic oftalmolog.

Cabinetul de oftalmologie-copii C.M.I. Dr. Lupu Ermilia va poate oferi tratamentul necesar avand cadre medicale specializate si dotarea tehnica adecvata. Un aport foarte important in acest domeniu al oftalmologiei il constituie vasta experienta a doamnei Lupu Ermilia care este medic primar oftalmolog din anul 1993.